Monday, November 16, 2015

Annual Dinner SKLK

Posted by Lovely Lieyza at 9:55 AM
Reactions: 
5 comments Links to this post
Assalammualaikum semua...
rindunya... korg sihat?
2 3 hari  lpas liza agak bz n kurang sihat sikit... 
kira ni dah ok lah... huhu... 


(nampak gemuk...sila abaikan...biasalah...duduk rumah...makan saja..hihi)


sabtu lepas... 14 Nov 2015... liza join annual dinner sekolah liza... 
annual dinner ni diadakan di Berjaya Room , Hilton, Kuching 

Alhmdulillah...bpeluang jgk join kn... 
Liza jadi mc lak tu... hahhaa.. 
kekonon syok lah tu jadi mc... 

tema ktrg MERAH HITAM... 
so liza pun mngikut tema...hihi....


nie guru2 semeja... huhu.... 
 4 org dripadanya cikgu kpd liza tyme sekolah rendah dulu... hihi... 


nie kira separuh dri guru n staf sekolah.... x muat nk bgambar smua... x ramai sgt pun staf n guru sekolah liza... dlm 50 org ja... n kbykn nya bekas ckgu liza sndri
 biasa lah...bbakti pada sekolah sendiri...

respect sgt ckgu2 sekolah ni...dah bpuluh tahun mngajar di sekolah ni...
hati ttp setia... alhmdulillah...
insyaallah...sekiranya ada rezeki... liza pun hrp terus bkhidmt disini... 
insyaallah....



selfie.... huhu...


nie Cikgu Lahip...guru bola jaring saya zaman sekolah rendah..
ckgu yg bawa aku p sana sini main bola jaring... 


nie ckgu sebelah meja,.... huhu...
akak yg baik n ramah... 
selfie saja ktrg... hahaha...

liza x byk sgt ada gmbr semasa mjlis... 
ye lah kn.... MC kata kn... bz ngn mic ja... 
x smpt nk ambik gmbr bnyk... 

cm2 aktiviti n psmbhn yg ada... 
alhmdulillah...
liza pun dpt hadiah cabutan btuah,... haha... 
dpt hmper...
oppssss...sory..dh hbis mkn dh...hihi...
ada ddorgift jugak... tupperware lagi tu... huhu...


k lah... x nk celoteh pnjg lebar...
liza stop sini...
nnti sambung k... 

insyaallah mggu ni ada lagi 3 event yg akan dijlnkn di sekolah...
huhu... nnti liza update lagi... yeeaaayyy!!!


love
LOVELY LIEYZA

Saturday, October 31, 2015

TIPS PERSIAPAN PERKAHWINAN

Posted by Lovely Lieyza at 10:42 AM
Reactions: 
4 comments Links to this post
Assalammualaikum...
hai uolls.... sihat ke...??
opppssss....liza nk kawen dah ke??
hahhahaa...ntah...tarikh kawen pun x tetap lagi... tapi sibuk ja usha gmbr kawen kt pkcik google ni...
bila liza baca blog2 yg tulis pasal prsiapan pkhwinn ni...rasa gerun pulk... byk jgk bnda nk kne setel kn... dan dinasihatkan prsiapan pkhwinan dibuat dalam tempoh 1-2 tahun seblum majlis...lebih2 lagi part DUIT... klau kita kaya n byk duit xda hal lah...tapi kalau hidup sederhana jer ..jadi masalah jgk sebenarnya... coz kos kawen skrg sgt2 tggi... mahal nya mlampau2...

betol kata org.. "Percepatkanlah perkahwinan...anda akan jimat 10 ribu" hahhaa.... btol lah tu...kalau kos kawen tahun ni 20 ribu...tahun depan dah 30 ribu...woowww... hmmm... lebih2 lagi kos di SArawak ni... sapa org srwak ...dia taw lah betapa mhl nya brg di srwak ni... so..buat org srwak yg nak kawen...liza nasihat..mula lah plan awal...paling lewat pun setahun seblum mjlis... tu pun kalau nk mjlis sempurna...kira mngikut cita rasa lah...



Apa perkara perlu dilaksanakan b4 kawen ni...??

1) BAJET
pastikan mjlis korg mngikut bajet...perkara mcm ni secara am nya pasangan akan berbncngkn... pada zaman skrg kita x boleh nk mngharapkan satu pihak semata2... istilah BERKONGSI itu mesti ada... lagi pun korg yg nak kawen... so pandai2 lah bncng...hal duit ni sensitif sikit... hahha...silap2 nanti boleh perang jadinya... selain tu, bajet ni juga menentukn keadaan mjlis korg...sama ada kecil-keciln..sederhana x pun mewah... semuanya tpulang pada korg... kalau liza mmg akan pilih prkahwinn yg SEDERHANA tapi meriah... kalau liza artis boleh lah kot buat mewah2..byk sponser sana sini...hihi...

2) TARIKH 
Pilih tarikh ni perkara yg sgt2 penting...jgn jadi mcm liza... tarikh kawen pun xtaw lagi... sebb byk bnda kne ambik kira dlm pilih tarikh,...lebih2 lagi PERKAHWINAN DUA BENUA...hahaha... benua lah sgt... kira nya kne naik belon lah...cth  cm liza...KEDAH - SARAWAK.... korg pun kne bncng hal ni ngn parents 2 2 pihak...penting taw...sebb kputusn org tua ni kene ambik kira jgk...selain tu korg kene pstikan hari..bulan... yg mana korg betul2 free..cth cm liza...liza kne tggu pulak tarikh konvo IPGM liza... konvo biasa nya buat kt KL...so kiranya fmly liza akan ke kl utk konvo...so... kg xpasal2 tarikh clash pulak... sbb biasa nya konvo akan dibuat tyme cuti sekolah... biasalah ckgu hnya free tyme cuti sekolah ja... kadang2 byk jgk meeting time cuti ni.... redha dan pasrah...

3) PENCARIAN PAKEJ
Hal2 pelamin..baju kawen... doorgift...kad kawen... catering n cm2 lagi... bendA2 cm ni korg kene usha awal2....kurang2 korg dapat lh gmbrn hrga n rupa bnda yg korg nak kn... korg mesti ada impian sendiri kn... xdapt yg cm korg nak..kurang2 sikit2 tu jadi lah... setiap ppuan mesti ada perkahwinn impian sendiri... so...masa ni lah korg nak realisasi kn impian korg...jadi korg kne bijak... x salah pun usha bnda2 cm ni awal2... tnya hrga...bndingkn harga... bridal mana dapat bgi hrga yg murah dgn service yg bbaloi... nk tempah kad kawen pun sama gak.... byk tempat yg bgi packge kad kawen murah siap free mcm2 brg lagi...btol x?? so...gud luck dalam misi pencarian anda...

4) BUKU KAWEN
hah...bnda nie sgt penting...insyallah liza akan buka buku nie jgak x lama lagi... buku kawen ni bfungsi utk rekod semua persiapan pkahwinan korg...takut2 ada yg tlpas pndang... selain tu, korg leh wat catatan apa bnda yg dah ada...or blum ada... dalam buku ni juga korg kene simpan resit...setiap duit yg kluar masuk utk mjlis korang kne rekod... n resit kne simpan utk masa akan dtg...mungkin korg nk kira balik kos sebnar mjlis korg ...x pun ada mana2 pihak yg nak bukti pmbayran ke...hah...jadi jgn sesekali hilangkan resit pmbyrn k...

5) KURSUS KAWEN
hah...siapa yg xda kursus kawen lagi...??sila angkat tangan.... yyeeeeaaayyy....liza xda kursus kawen lagi... hahhaa... pesan kt korg,...diri sendiri xda jgk... insyaallah liza akan buat dalam masa tdekat mungkin... tgok cm ne nnti... tapi jgn lengah2 kn taw...sebb bnda ni pnting...xp kursus kawen..xleh kawen nnti... huhu...selain tu pastikn korg ambik taw jgak sal dokumen2 yg perlu ada utk borang perkhwinn... maklumat smua diketahui ..tiba masa korg leh isi ja... huhu...


ok lah...setakat ni ja lah tips psiapan kawen... insyaallah...nnti liza smbung dr masa ke masa...tips ni sebenarnya hasil bacaan liza kt muka pkcik google... hahhaa...kira shre lah kn..mana taw ada kawan2 yg nk kawen...sama2 kita doakan smga dipmudahkan urusan nk kawen..aminnn......

LOVE 
Lovely Lieyza


 

LoVeLy LieyzA Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review